Help ons om reizigers in nood te huisvesten!

In strijd tegen het coronavirus werken wij keihard samen met hosts om overnachtingen te vinden voor duizenden reizigers die vastzitten in Nederland en niet naar huis kunnen. Word een host op Musjroom en stel een ruimte beschikbaar voor deze reizigers. Laten we de handen ineen slaan om samen hier doorheen te komen.

Download de app

Registreer binnen enkele seconden en maak gratis een account aan.

Word een host

Meld je aan als verhuurder om een overnachting te kunnen bieden.

Voeg je accommodatie toe

Voeg een ruimte toe die jij graag beschikbaar wilt stellen.

Samen staan we sterk

Door het coronavirus hebben wij besloten om de mogelijkheid te bieden voor verhuurders zonder servicekosten overnachtingen te bieden aan reizigers in nood. Help jij mee?

In de media

Leer ons kennen

Over Musjroom

Musjroom is een groeiende online marktplaats voor de reisliefhebbers die graag lokaal reizen en willen overnachten bij locals. Wij moedigen bewoners aan om hun logeerkamer, privé-kamer, bed and breakfast of andere soort ruimte beschikbaar te stellen voor reizigers die momenteel vastzitten in Nederland vanwege het coronavirus.

Corona maatregelen

Anderhalf meter afstand

Hoewel het afstand houden tot gasten moeilijk is, is het wel belangrijk om hier aandacht aan te blijven besteden.

Handen wassen

Wij adviseren om vaak je handen te wassen. Ook adviseren wij om geen handen te schudden met de gasten. Een vriendelijke lach is meer dan voldoende.

Gezamenlijke voorzieningen

Houd rekening mee met gezamenlijke voorzieningen zoals badkamer, wc en keuken. Bespreek de regels duidelijk met de gast.

Schoonmaken

Aangezien het virus uren of soms zelfs dagen kan leven is het zo belangrijk dat je oppervlakken die veel worden aangeraakt vaak schoonmaakt en desinfecteert, zeker tussen boekingen door.

Raak je gezicht niet aan

De RIVM adviseert om je gezicht, neus en ogen niet aan te raken met ongewassen handen. Let hier dus extra op tijdens het schoonmaken.

Help gasten zichzelf te beschermen

Zorg voor voldoende handdoeken en lakens, vooral voor gasten die langer dan een paar dagen blijven. Je kunt gasten aanmoedigen om zelf op te ruimen door schoonmaakmiddelen achter te laten. 

FAQ

Meestgestelde vragen

Hoe kan ik me aanmelden?

Download de gratis app, maak een account aan. Vervolgens kan je verhuurder worden om je ruimte beschikbaar te stellen.

Hoeveel moet ik vragen voor een overnachting?

De overnachtingsprijs mag je geheel zelf bepalen. Wij adviseren je wel om rekening te houden met deze crisis en zo goedkoop mogelijk je ruimte beschikbaar te stellen voor reizigers die vastzitten in Nederland. Hierdoor help je ze enorm.

Is verhuren gratis?

In strijd tegen het coronavirus hebben wij besloten om geen enkele kosten in rekening te brengen. 

Hoe kan ik meer mensen hierover vertellen?

Wij waarderen het enorm als je de boodschap verspreid. Hierdoor kunnen we nog meer mensen helpen. Deel deze pagina met je vrienden, familie of collega’s of stuur simpelweg de link van de app. Wij moeten op elkaar kunnen rekenen in deze tijd!

Neem nu actie tegen het coronavirus!

Help een reiziger die vastzit in Nederland te huisvesten. Open voorzichtig je deuren en help deze reizigers in nood. Samen komen wij hier doorheen. Alvast bedankt voor je inzet en hulp.

Ik wil helpen